´

 

Skicka gärna ett mejl genom att klicka på brevet

 

070-638 99 55

 Peter Frisk                                        I samarbete med: Södermalms Konsthall

Hem Stadsvandringar Tips & Tjänster Föreläsningar Om Peter Frisk Kalendarium Kundreferenser Peter Frisk Fine Art english Grönvit Julmarknad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Föreläser om konst, historia, Stockholm och mycket mer ...   Dagens konst- och auktionsmarknad


 

Något som jag med stort intresse har följt sedan slutet av 90-talet är konst- och auktionsmarknaden. Jag har ett stort intresse av själva konsten men har fångats av själva handeln av konst - dess ekonomiska sida.

 

Konstmarknad har exploderat internationellt och rekord efter rekord slåss av gigantskt dyra konstverk. Varför? Vad gör att priserna ökar så drastiskt? I denna process har också de stora auktionshusen radikalt förändrats.

 

I föreläsningen om dagens konst- och auktionsmark berättar jag om konstmarknadens utveckling från sena 1800-talet till idag med koncentration på den stora  förändringen som skett under 2000-talet. Genom att förstå den historiska utvecklingen kan vi ana trender och tendenser och möjliga riktningar som kan leda oss lite rätt i denna intressana och föränderliga värld.

 

Kontakta mig för bokning på 070-638 99 55 eller skicka ett mejl.

 

Peter Frisk

 

 

 

 

 

 


Peter Frisk har under 15 år arbetat som Kulturguide i Stockholm och är känd för sina expressiva stadsrundturer och sina undehållande och informativa föreläsningar. Peter arbetar sedan 2013 som konstagent åt några intressanta ännu okända konstnärer och förmedlar även kontakter mellan köpare och säljare av konst samt hjälper även till med rådgivning.  

 

 

21 a alplandskap på sothebys 20007

Strindbergs "Alplandskap" sålt på Sotheby´s 2007 för 29,4 milj.

 


 

 

 

 

              


Peter Frisk Produktion E-post: info@peterfrisk.se '  - 070-638 99 55 - måndag 20 november 2017