´

 

Skicka gärna ett mejl genom att klicka på brevet

 

070-638 99 55

 Peter Frisk                                       

Hem Stadsvandringar Mina Tjänster Föreläsningar Om Peter Frisk Kalendarium Kundreferenser Min Konst Radio Söder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka till Stadsvandringar

Fashionvandring

 

I slutet av 1800-talet omskapades området kring Stureplan och Biblioteksgatan. Från att ha varit en utkant av staden blev nu området en plats som kom att påminna om de stora metropolerna Paris, London, New York och Berlin. Birgers Jarlspassagen blev Sveriges första inomhuspassage. NK uppförde sitt första varuhus mot Stureplan efter de stora förebilderna Harrods, Lafayette, Printemps m.fl. Vackra ståtliga byggnader uppfördes under en mycket kort tid mellan åren 1885-1900 och platsen förändrades till att bli Stockholms exklusiva och finansiella distrikt.

 

I takt med nutidens modeintresse och vårs tids urbanisering som inte lite påminner om slutet av 1800-talet i kombination med att Stockholm är en av de hetaste städerna i Europa har området de senaste åren genomgått en spännande förändring. De stora modemärkena har äntligen etablerat sig i vårt eget fashiondistrikt - Gucci, Prada, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Marc Jacobs, Burberry m.fl. Utvecklingen går fort och det är inte lätt att hänga med i en tid som ständigt är i förändring; men det kan Peter Frisk hjälpa er med genom en informativ och underhållande Fashionvandring.

 

På en Fashionvandring berättar Peter om berömda världsledande märken och deras historia och binder samman det hela med Stockholms heta fashiondistrikts historia. Här finner ni dessutom de klassiska restaurangerna som Prinsen, Riche, Sturehof, Bistro Jarl, KB, Teatergrillen och det nyligen uppfräschade Wienercaféet och nya heta ställen, konsten och auktionshusen, designen, arkitekturen, de spännande människorna och sist men inte minst: det levande gatumodet.

 

En Fashionvandring kan givetvis kombineras med en bit mat på någon av ovanstående restauranger.

 

Givetvis kan man få vandringarna på engelska och antal gäster som kan delta är mellan 1-30 st.

 

img_0022

Peter Frisk leder turen. (Foto: Savva Günther)

Samling: Bellmansgatan 13, vid Maria Kyrkas entré.

 img_0474

 

Kontakta Peter Frisk för offert eller info - 070-638 99 55 eller mejl.

 

 


I samarbete med:                            

  Södermalms Konsthall

 

Där ni finner min konst och ett stort utbud av Stockholmskonst

 

 

              


Peter Frisk Produktion E-post: info@peterfrisk.se '  - 070-638 99 55 - fredag 15 juni 2018