´

 

Skicka gärna ett mejl genom att klicka på brevet

 

070-638 99 55

 Peter Frisk                                        I samarbete med: Södermalms Konsthall

Hem Stadsvandringar Tips & Tjänster Föreläsningar Om Peter Frisk Kalendarium Kundreferenser Peter Frisk Fine Art english Grönvit Julmarknad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Föreläsningar i det fria! Kulturguidning, stadsvandring, bussguidning, cykelguidning   kritik Nobelcenterfunderingar


museiparken

Mitt i Stockholm ligger ett av världens vackraste stadsrum. Från Kungsträdgården till Blaiseholmen med Grand Hotell och Nationalmuseum och vidare ut till Skeppsholmen och Kastellholmen tillsammans med Gamla stan och Söders bergmassiv i syd anses de här centralaste delarna av staden enligt många som en mycket unik plats.

 

Det unika och märkvärdiga bör, tycker man, skyddas och hanteras varsamt.

 

I denna sköra miljö planeras nu en ny byggnad: ett Nobel Center som beräknas få 20.000 kvadratmeter yta och som ska placeras bakom Nationalmuseum. Där finns idag en park, Museiparken, ett Tullhus från 1876 och två äldre sjömagasin.

 

En tävling är utlyst där internationella och några svenska s.k. "stjärnarkitekter" ingår. Hur byggnaden kommer att se ut är i färdigt skick är alltså ännu oklart. Dess planerade storlek kommer med all sannolikhet att förändra platsen. Frågan är hur.

 

Tävlingsområdet för det planerade Nobel Centret är streckat.

Plankart från www.nobelcenter.se

 

Med "Nobelcenterfunderingar" kommer Peter Frisk att kritisk granska projektet från flera håll. Med bilder och jämförelser och funderingar om projektet kommer Peter att försöka visualisera på plats hur det möjligen kommer att se ut om man bygger en byggnad på 20.0000 kvadratmeter yta på tomten bakom Nationalmuseum. Peter kommer också att fundera över de arkitekter som bjudits in samt jämföra med andra aktuella projekt i Stockholm och internationellt.

 

Vandringen är en motvikt mot det lanserade förslaget och Peter Frisk står helt politiskt oberoende och fritt oberoende från föreningar eller företag eller andra organisationer.

 

Allt som framsägs på vandringen av Peter Frisk är Peter Frisk ansvarig för.

 

Välkomna!

 

Samlingsplats:

Vid Nationalmuseums entré. Till vänster om dess trappor.

 

För att på något sätt få ett hum om vad 20.000 kvadratmeter är i yta kan man exempelvis  jämföra med Uppsala Konsert & Kongress vars yta är 14.600 kvadratmeter och där den byggnaden är 37 meter hög (jämför med Nationalmuseums 30 meter). 

 

uppsala

Uppsala Konsert & Kongress, 14,600 kvadratmeter yta.

 

Föreläser om konst, historia, Stockholm och mycket mer ... 

Alla kulturvandringar kan bokas som föreläsningar. 

Mer om föreläsningar här ...

 

Till alla turer finns möjlighet att skapa helhetspaket med vandring, middag, sång, föreläsning och andra happenings. Det går att komponera kvällen så som ni själva önskar. Tveka inte att konsultera  Peter Frisk om olika tips och möjligheter. 


För gruppbokningar och offert av en kulturvandring, föreläsning eller paketturen "Ensamma Lyktor" kontakta Peter Frisk.

 

<<<<< Åter till kalendariet

 

 

              


Peter Frisk Produktion E-post: info@peterfrisk.se '  - 070-638 99 55 - måndag 20 november 2017