´

 

Skicka gärna ett mejl genom att klicka på brevet

 

070-638 99 55

 Peter Frisk                                        I samarbete med: Södermalms Konsthall

Hem Stadsvandringar Tips & Tjänster Föreläsningar Om Peter Frisk Kalendarium Kundreferenser Peter Frisk Fine Art english

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Peter Frisk

img_0022 Foto: Sava Ernst Günther.

 

Jag har i snart 20 år arbetat som Kulturguide - stadsvandrare - i Stockholm (2018 är jubileumsår). Sedan ett par år bor jag varannan vecka på Söder i Stockholm och varannan vecka i Majorna, Göteborg, där jag har mina barn och är "pappa Peter" jämna veckor. Ojämna veckor är jag i Stockholm.

 

Så gott det går försöker jag fördela min verksamma tid mellan Göteborg och Stockholm. Jag tar dock uppdrag över hela landet när som helst och jag arrangerar stadsvandringar både i Stockholm och Göteborg. 

 

Enligt mina besökare arrangerar jag expressiva underhållande och informativa stadsrundturer. Samma sak sägs om mina föreläsningar som handlar mest om Stockholm och om konst.

 

Min devis är: "Det ska vara kul att leva!".

 

Jag är Fil. kand. i historia från Stockholms Universitet som är uppblandad med diverse kurser inom bl.a. idéhistoria, konstvetenskap och teatervetenskap.

 

Image0002

Jag fick FOSAM-stipendiet 2016

Jag tilldelades FOSAM-stipendiet (Folkbildningen i Stockholms stad) av Stockholms stads kulturnämnd 2016.

Motivering: "Peter Frisk är en kunnig guide och sann folkbildare. På ett inspirerande och spännande sätt fångar han uppmärksamheten hos såväl små som stora grupper. Peter kombinerar historiskt kunnande med anekdoter och har förmåga att inkludera deltagarnas kunskap i sin guidning."

 

Jag fick "Stockholmsmedaljen" 2011

skanna0113

Motivering: "Genom Peter Frisks vandringar har många för första gången förstått konsekvenserna av förslaget till ombyggnad av Slussen (Foster-Bergs Slussenförslag) - var byggnaderna skulle stå och vilka utsikter som skulle skymmas. Med kunskap och entusiasm har Peter Frisk beskrivit hur genomtänkt Slussen är så att de som deltagit i vandringarna kunnat se bortom dagens smuts och förfall, och också kunnat förstå varför området utpekats av Riksantikvarieämbetet som en miljö av riksintresse för kulturmiljövården i Stockholm."

 

Jag fick "Gamla stans miljöpris" 2011

"Som tack för ditt engagemang och ditt arbete för en mänskligare Slussenlösning"

Ingemar Ingevik

 

Samhällsdebattör och engagerad stadskämpe:

slussen1bbcc b52

Engagerad i Slussenprojektet mellan 2010-2013

 

21 mars 2014 tulhuset nobelcenter2

Engagerad i Nobelprojektet med specialvandring om Nobelbygget på Blassieholmen tidig vår 2014.

Innan de större diskussionerna tog fart.

 

 

 

              


Peter Frisk Produktion E-post: info@peterfrisk.se '  - 070-638 99 55 - onsdag 6 december 2017